lOVEYOURBELLY

HASIZOMFEJLESZTÉS

lb.jpg

A különböző gerinc - és izületi betegségekben szenvedőknek és a szülés után szerzett szétnyílt hasizommal (diastasis) diagnosztizált hölgyeknek nagyon korlátozott mozgásformák állnak rendelkezésükre, hogy fizikai állapotuk ne romoljon. A Hasizomfejlesztő - és regeneráló tréning speciális mozdulatai teljes biztonságban végezhetőek ilyen élethelyzetekben is, hiszen a gyakorlatok végzése alatt a gerincet teljesen tehermentesítjük és célirányosan a hasizmok erősítésére fókuszálunk, kiiktatva minden egyéb kockázati tényezőt.

Így a gyakorlatok ajánlottak:
 
- ha szeretnénk megszabadulni a hason lévő zsírtömegtől
- különböző sérvvel rendelkezőknek (lágyéksérv, gerincsérv, köldöksérv)
- szülés utáni szétnyílt hasizom esetén
- kismamáknak (a terhesség 2. trimeszterétől a gyakorlatsor speciális változata végezhető)
- császármetszés utáni regeneráláshoz
- különböző nőgyógyászati betegségek (hormonzavar) miatti súlytöbblettel rendelkezőknek
- hát- és derékfájdalommal kűzdőknek,
- mozgásszegény életvitel esetén,
- akik szeretnék felvenni a harcot a plusz kilókkal,
- ... és mindenkinek, aki szeretne egészségesebben élni és szép lapos, izmos hasra vágyik.
MÚLT HÉTVÉGÉN RÉSZT VETTEM EGY OKTATÁSON EZZEL KAPCSOLATBAN PÉCSEN, HA TÉGED IS ÉRDEKEL AKKOR A KONTAKT:
RIBACZ KRISZTINA: https://www.facebook.com/Kifti?fref=ts
A HETI EDZÉSEK SORÁN EGYES GYAKORLATOK BEÉPÍTÉSRE KERÜLNEK, AMENNYIBEN LENNE KÉRDÉSETEK EZZEL KAPCSOLATBA VÁROM, ÍRJATOK!

A terhesség alatt nagyon sok esetben sérül az egyenes hasizom, eltávolodik egymástól a köldök vonalában, függőleges irányban. Ennek rengeteg oka lehet, amelyeket azonban kiküszöbölni nem lehet. A hasizomnak esztétikai funkciója mellet kitámasztó és megtámasztó szerepe is van. Ha sérül, sajnos nem tudja ellátni feladatait, amely nagyon megnehezítheti az anyukák életét és bizony a baba emelgetése miatti fokozott terhelés miatt komoly betegségek is kialakulhatnak (pl.: sérvek, vizelet visszatartási problémák).

Ha megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük, a hasizmok képesek megerősödni és az izmok közötti rés minimálisra csökkenthető.

 

Hogyan tudod megállapítani, hogy hány ujjnyira nyílt szét a hasizmod?

 

Feküdj a hátadra, lábak hajlítva, mindkét talpad legyen a talajon, közel a fenekedhez. Helyezd az egyik kezed ujjait vízszintes irányban, köldök magasságban a hasadra. Lassan emeld meg a fejed. Ilyenkor megfeszül a hasizom és meg tudod állapítani a rés nagyságát.

 

 

Címkék: fitness