Zöld turmix

zold.jpg

A zöld italok csodálatos módon kipucolják a szervezetet. Rengeteg értékes ásványi anyag, vitamin és enzim jut általuk a szervezetbe. Javítják és helyes útra terelik az emésztést, segítenek megszabadulni a szervezetben felhalmozódottsalakanyagoktól, méreganyagoktól. Amellett, hogy energiát adnak, és rendszeres fogyasztásukkal segíthetnek leküzdeni a fáradtságot, komolyabb betegségek gyógyítására és megelőzésére is kiválóak. Csökkentik a szervezetben lévő gyulladásokat, és nem utolsósorban hatásosak a rák megelőzésében.

Mikor fogyaszd?

A zöld turmix reggel a legideálisabb: kipucolja a szervezetet, lúgosít és feltölt energiával. Ráadásul a reggelid is le van tudva, és 5 perc alatt elkészül. 

Hogyan készül?

A zöld turmixok alapja nagyobb részben, kb. 60%-ban gyümölcs. Ez lehet banán, körte, kivi, ananász, eper, vagy amihez épp kedved van, a lényeg, hogy sűrű, energiát adó gyümölcs legyen. Ehhez a darabokra vágott gyümölcshöz jön hozzá egy-két marék zöld levél, ami lehet a klasszikus spenóton és sóskán kívül akár madársaláta, tyúkhúr, kelkáposzta, angolzeller vagy koriander is. A fűszerezés teljesen rád van bízva: ha van kedved, adj a turmixodhoz citromlevet, gyömbért vagy más friss fűszert, a lényeg, hogy megmaradjon az egész természetes alapanyagúnak. A zöldségeket és a gyümölcsöt tedd be a turmixgépbe, hígítsd annyi vízzel, amennyire sűrű italt szeretnél, és turmixold össze!

Címkék: táplákozás