Gyuri bácsi gyógyteái

vadon termő,magas hatóanyagtartalmú,nemes büki növényekből

www.gyorgytea.hu

12244-13530-gyuri-bacsi-gyogyteai.jpg

A népgyógyászat ma is működő, élő jelenség. Mindnyájunk tapasztalata tartja életben, teszi gazdagabbá. Ezzel együtt nem szabad elfelejteni azt a tudást sem, amit évszázadok alatt halmozott fel az emberiség.

Hogy ne vesszen el a népi bölcsesség, hogy ápoljuk az értékes tudást, egyesületet hoztunk létre azok számára, akik egyetértenek a hagyományőrzés nemes céljával.

A Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület 2004 augusztusában alakult Bükkszentkereszten azért, hogy megőrizze a népi gyógyászat hagyományait különös tekintettel a gyógynövények felhasználására. Fontosnak tartjuk az ezzel összefüggő ismeretterjesztő tevékenységet, valamint a szlovák népgyógyászati hagyományok őrzését is. Utóbbinak oka, hogy Bükkszentkereszten ma is jelentős számban élnek a szlovák kisebbséghez tartozó emberek.

Sajnos, mára ez a tudás jórészt elveszett. Ma Magyarországon már csak 20-25 olyan tudója van a gyógynövényeknek, aki őseitől szellemi örökségül kapta tudományát. Ilyen füvesember az egyesület alapítója, Szabó György, Gyuri bácsi, aki nagyanyjától tanulta a füvek ismeretét és szeretetét, és aki egészsége érdekében ma is minden nap használja a gyógynövényeket.

Saját tapasztalat:

Kökényi füvesember is van!!!! Misi bácsi! Alternatív kizárólag általa termelt növényekből készített teákkal minden problémára tud megoldást!Nekem bevált.

Címkék: egészség