Levendula a konyhában is

levendula.jpg

A levendula kedvelt fűszer a mediterrán országokban, különösen Dél- Franciaországban, ahol nemcsak a süteményeket ízesítik levendulamézzel, levendulás cukorral, de a csirke-, nyúl- vagy sertésraguba is gyakran kerül a gyógynövényből.

Levendulás Limonádé:

images_1.jpg

  • 1 ek. szárított levendulavirág
  • 1 dl víz
  • édesítő
  • citrom

1 evőkanál szárított levendulavirágot forralj fel 1 dl vízzel, míg a virágok el nem vesztik színüket. A szokásos módon (édesítővel vagy anélkül, szénsavasan vagy -mentesen) készítsd el egy kancsóban a limonádét. Öntsd hozzá a kihűlt levendulás lét – szűrheted, de maradhatnak is a virágok.

Én ezt már többször kipróbáltam, finom, gyors és egészséges!

 

Címkék: táplákozás